Patientspørgsmål

Find svarene på de mest stillede spørgsmål

Hvordan foregår akupunktur?
Behandlingen starter med en samtale.

Gør det ondt at få akupunktur?
Såfremt en patient er bange for nåle, kan nålen indføres, så det stort set ikke kan mærkes. Ellers beskrives det ofte som et myggestik og gør med andre ord væsentligt mindre ondt end f.eks at få taget en blodprøve.

Behandlingstid:
Nålene bliver siddende i ca. 20–30 min., men det kan variere afhængig af behandlingerne og det specielle problem, der behandles.

Efter behandlingen:
Sørg for, at du ikke udfører anstrengende motion eller drikker alkohol efter behandlingen.
Giv behandlingen tid til at virke optimalt. Afslapning, et let måltid og let motion er godt senere samme dag.

Hvor mange behandlinger:
Det er meget svært at forudsige hvor mange behandlinger, der skal til. Gennemsnittet ligger på 6 til 10 behandlinger, men det afhænger som sagt af den enkelte lidelse. Nogle svære kroniske lidelser skal måske have mere end 30 behandlinger, f.eks patienter med bronkitis, astma og lammelser mm. Det anbefales at prøve 6 behandlinger, der skal være en bedring efter 6 behandlinger, er der ikke det, stopper jeg videre behandling.

Kan alle mennesker have glæde af akupunktur?
Alder og køn spiller ingen rolle for at få akupunkturbehandling. Man kan behandle babyer på bare et par måneder, og man kan behandle personer, der er over 90 år. Imidlertid er det ikke alle mennesker, der har lige meget glæde af behandlingen. Generelt ser det ud som om 3 ud af 4 har glæde af akupunktur.

Kan en sygdom forværres af akupunktur?
I sjældne tilfælde ses en midlertidig forværring af patientens gener. Sædvanligvis klinger de af i løbet af et døgn, hvorefter tilstanden ofte bedres. Årsagen er sandsynligvis overstimulation – noget den behandlende læge kan regulere ved næste behandling.

Er der bivirkning ved akupunkturbehandling?
Er akupunkturbehandlingen givet rigtigt, ses så godt som aldrig bivirkning. I ca.1% af tilfældene kan der komme en minimal blødning på indstiksstedet, og nogle patienter kan også opleve en træthed efter behandlingen. Går man til en akupunktør, der ikke er tilstrækkeligt uddannet, er der dog en risiko for, at nålen kan blive stukket galt og forårsage skade på livsvigtige organer som f.eks lungerne.

Er nålene steriliserede?
Ja, vi bruger kun sterile engangsnåle.